matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Iloinen Toiminnallista suomea -ryhmä nauttii jäätelöistä pelipäivän jälkeen.
Iloinen Toiminnallista suomea -ryhmä nauttii jäätelöistä pelipäivän jälkeen.

Paremmin Yhdessä ry on pysynyt auki läpi kesän, vaikka tavallinen toiminta onkin osittain ollut katkolla ja jokainen työntekijä vuorollaan on päässyt nauttimaan myös kesävapaista.

Tavanomaisen toiminnan tilalle tulivat kesällä mm. Toiminnallista suomea -ryhmät, joita järjestettiin kaksi. Niissä pääsimme osallistujien kanssa käyttämään suomen kieltä mitä mukavimpien puuhien parissa: ryhmät mm. leipoivat pannukakkuja ja katsoivat muumeja, opettelivat tilaamaan jäätelön suomeksi (ja laittoivat sitten osaamisen käytäntöön sataman jäätelökojulla), tutustuivat kaupungin eri palveluihin, kuten kirjastoon ja museoihin, ja paljon muuta.

Olemme järjestäneet myös digiryhmiä, jotka ovat tarjonneet maahan muuttaneille mahdollisuuden tutustua digitaitoihin sekä oppia käyttämään erilaisia verkossa olevia palveluja – digitaaliset taidot kun ovat yhä tärkeämpi osa arkea ja työelämää. On hienoa, että olemme voineet tarjota osallistujillemme valmiuksia selvitä digitaalisten haasteiden keskellä.

Toiminnassamme on kesän aikana ollut mukana lukuisia osallistujia, vapaaehtoisia sekä harjoittelijoita – mitä suurin kiitos heille kaikille mukavasta kesästä!

Syksy on täynnä ideoita sekä uutta ja vanhaa toimintaa. Innolla odotamme kaikkea sitä hyvää, mitä tuleva aika tuo tullessaan. Kuluvan vuoden aikana parikin hanketta on ehtinyt päättyä, mutta edelleen perustoimintamme (mm. Opitaan yhdessä -läksykerhon sekä digiavun) lisäksi meillä pyörii DOMINO-hanke, jonka parissa maahan muuttaneet pääsevät kaveri- tai kummiperhetoiminnan kautta tutustumaan suomalaisiin (ja toki sama toisinkin päin), sekä Työtä etsimässä -hanke, jonka kautta pyritään auttamaan maahan muuttaneita työllistymään Suomessa.

Näiden ohella tarjolla on vino pino mukavia ja avartavia koulutuksia ja tapahtumia. Syksyn tullen kannattakin siis olla kuulolla, sillä tarjolla on ainakin vapaaehtoisille suunnattu Moninaisuuden kohtaamisen koulutus, perheille tarkoitetut Puhutaan elämästä -illat vaihtuvine teemoineen sekä monia muita mahdollisuuksia tulla oppimaan ja kohtamaan toisia ihmisiä. Toivottavasti nähdään sinutkin jossain niistä!

Paremmin Yhdessä ry:n väki toivottaa kaikille aurinkoista ja lempeää loppukesää ja alkusyksyä. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

Teksti ja kuva: Katri Liukko / Paremmin Yhdessä ry