Mataran aamukahvit: Kehävihreä ja Tourujoen puisto

28 elokuu 2017 09:00 – 10:00
Location: Aula, Matarankatu 6 A1, Jyväskylä, Suomi

Syksyn ensimmäiset Mataran aamukahvit nautitaan Tourujoen puistossa, mikäli sää sallii. HUOM: kokoontuminen maanantaina 28.8. klo 9 Mataran aulassa. Päätetään yhdessä, miten suuri osa tilaisuudesta ollaan ulkona.

Syksyn ensimmäisillä aamukahveilla tutustutaan uuteen Tourujoen puistoon osana Jyväskylän kaupungin Kehä Vihreä -toimenpideohjelmaa. Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuus. Se on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Kehä Vihreä on myös osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa ja juhlavuoden kunniaksi Kehä Vihreälle on valmistunut kaksi isompaa hanketta: Sepänkeitaan yhteisötaideteos sekä Tourujoen puisto. Tourujoen puisto on asukkaiden ideoiden pohjalta suunniteltu uusi oleskelupuisto, jonka avajaisia vietetään Valon Kaupunki -tapahtumassa.

Asiantuntijavieraina aamukahveilla ovat haastateltavina Jyväskylän kaupungin maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski ja kaavoitusbiologi Anne Laita. Aamukahveilla on mukana myös Tourujoen puiston yhteissuunnitteluun osallistuneita asukkaita.

Kyseessä on kaikille avoin keskustelutilaisuus. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Järjestäjinä Kansalaistoiminnankeskus Matara sekä Jyväskylän kaupunki / Strategia ja kehittäminen.