matara white2

STM Tukee90 neg

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa ja Matarassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Jyväskylässä toimintaa toteutetaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteistyönä. OLKA® on valtakunnallinen HUSin ja EJY ry:n luoma yhteistyömalli.

OLKA® Jyväskylän toimipisteet sijaitsevat Matarassa sekä keskussairaalalla. Mataran OLKA®-piste on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka on käytössäsi milloin vain Mataran aukioloaikojen puitteissa. OLKA®-pisteelle voit tulla hakemaan tukea ja tietoa sairautesi eri vaiheissa tai yleisesti terveyteen liittyvistä asioista. Pisteellä asiointi ei kuitenkaan edellytä diagnoosia, vaan kaikki ovat tervetulleita asioimaan! OLKA®-pisteellä voit tavata OLKA®:n työntekijän Niina Kankare-Anttilan, ja etukäteen ilmoitettuina aikoina sekä maanantaisin kello 12-14 voit tavata myös potilasjärjestöjen edustajia.

Pisteellä järjestetään myös järjestöjen teemapäiviä, joissa potilasjärjestöt esittelevät toimintaansa. Teemapäivistä ilmoitamme erikseen Mataran toimintakalenterissa.

OLKA®-toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset tuovat iloa, seuraa ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen. Vapaaehtoinen voi toimia esimerkiksi sairaalassa aulaoppaana, juttukaverina, laulu- tai leikkikaverina lapsipotilaille sekä esiintyjänä. Tärkeintä on kuitenkin kiireetön kohtaaminen. Vapaaehtoistoiminta ei korvaa ammattilaisen työtä, eivätkä vapaaehtoiset ota kantaa tai osallistu hoitotoimenpiteisiin.

Oletko järjestön edustaja tai haluaisitko vapaaehtoiseksi OLKA®-toimintaan? Ota rohkeasti yhteyttä!

Mataran OLKA®-piste on Mataran aulassa, Matarankatu 6 A 1.

Yhteystiedot:

Vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Niina Kankare-Anttila puh. 044-773 8234, e-mail. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

                                                          olka.kukka

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki