Hei potilasjärjestön edustaja!

Tässä kirjeessä on tärkeää tiedotettavaa yhdistyksellesi ja toivomme, että luette ja laitatte tärkeät päivämäärät kalentereihinne syksyn toimintaa koskien. Viestiä saa toki lähettää eteenpäin omissa verkostoissanne.

Syksyllä 2019 on jälleen tulossa monenmoista tilaisuutta ja tapahtumaa ja nämä alla mainitut tapahtumat liittyvät potilasyhdistysten, OLKA-toiminnan, sairaalan ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n väliseen yhteistyöhön. Tilaisuuksista tulee myös ajankohtien lähestyessä vielä tarkempaa tietoa.

Save the date #1 OLKA Sairaalan avajaiset to 19.9.19 klo 10-14 keskussairaalan pääaulassa

Luvassa monipuolista ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa! Nyt teidän yhdistyksellänne on loistava mahdollisuus osallistua avajaisiin ja tuoda omaa yhdistystänne esille. Me avajaisohjelmasta vastaavat toivomme, että haette mukaan OLKA Sairaalan avajaisiin lähettämällä meille vapaamuotoisen hakemuksen (yhteystiedot viestin lopussa), jossa perustelette miksi juuri teidän yhdistyksenne tulisi päästä mukaan avajaisohjelmaan! Ohjelmanumero voi olla tietoisku, musiikkia, tanssia, pelaamista, mitä tahansa, johon yleisökin voi osallistua mukaan.

Save the date #2 Valoviikot- järjestöt sairaalassa 19.9.19- 9.10.19

Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma tulee taas! Sairaanhoitopiiri tekee yhteistyötä maakunnan potilas-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen kanssa ja nämä ovat näkyvästi esillä syksyisin järjestettävillä ”Valoviikot – järjestöt sairaalassa” -tapahtumassa. Järjestöt esittelevät silloin toimintaansa sairaanhoitopiirin yleisissä tiloissa sekä osastoilla ja poliklinikoilla niin potilaille, omaisille kuin ammattilaisillekin. Tiedot järjestöesittelyistä ja esittelypisteen varauslomake löytyy

https://www.ksshp.fi/fi-FI/Ammattilaiselle/Perusterveydenhuollon_yksikko/Jarjestoyhteistyo

Save the date #3 OLKA-toiminta ja Yhdistystori: Infoilta potilas -ja sotejärjestöille to 29.8.19 klo 16.30-18 Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarasali

Tilaisuuden aiheena on OLKA-toiminnan sisältö ja Yhdistystori (ml. Yhdistystorin käyttöopastus). Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasjärjestöille siitä, miten he voivat tavoittaa kohderyhmäänsä paremmin ja miten eri ammattilaiset voivat heidän osaamistaan hyödyntää. Mukana tilaisuudessa asiantuntijoita kertomassa mm. palveluohjauksesta ja siinä potilasyhdistysten hyödyntämisestä käytännön työssä.

Ajankohtaista tiedotettavaa potilasjärjestöille 31.5.2019

Lisätietoja:Niina Kankare-Anttila

Vapaaehtoistoiminnan kehittäjä/ OLKA® -toiminta

p. 044 773 8234 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Matarankatu 6 A1, 40100 Jyväskylä

www.matara.fi

www.kyt.fi

www.ksshp.fi

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Jyväskylässä OLKA®-toimintaa toteutetaan Mataran ja KSSHP:n yhteistyönä. OLKA on HUS:n ja EJY ry:n luoma yhteistyömalli.