matara white2

STM Tukee90 neg

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 11.5. päätöksen, että 12.5. alkaen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää Keski-Suomen alueella jo yli 50 henkilölle. Mikäli tilaisuuksia järjestetään tulee kaikkien toimintaan osallistuvien pystyä välttämään lähikontaktia THL:n ohjeistusten mukaisesti. Mikäli yleisötilaisuuksissa ei voi noudattaa turvajärjestelyjä, ei niitä voida järjestää ollenkaan. Tämä on voimassa 12.5.–1.6.2021.

Lue lisää AVIn tiedotteesta: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69909088

Matarassa tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että edelleen pienet kokoustilat ovat käytössä maksimimäärästä puolella henkilömäärällä: Saunio (5hlöä), Tähtimö (4hlöä), Kielo (6hlöä), Lumme (6hlöä), Pyörre (6hlöä).

Suuremmissa kokoustiloissa maksimi henkilömäärä on seuraava:

  • Matara-sali (koko tila käytössä) 50 hlöä ja suositellaan varattavaksi koko tila yhdelle varaajalle. Mikäli varaa vain toisen puolen, on henkilömäärä puolet tilan henkilömäärästä A-puoli 25 ja B-puoli 15.
  • Talvikki: 17 hlöä
  • Hilla: 10 hlöä
  • Tourujoki-sali: 40 hlöä
  • Kohtaamispaikassa eli Mataran aulassa enimmillään 25 henkilöä.

Kohtaamisten pöydässä voi käydä vaihtamassa kuulumisia, tietokoneista on käytössä yksi, jossa voi työskennellä yksi kerrallaan ja samoin lehteä voi käydä lukemassa yksi henkilö kerrallaan. Halutessaan voi käydä hakemassa kirjan kirjahyllystä tai käydä ihastelemassa KäytäväGallerian taidenäyttelyä. Mataran aulapalvelusta jaetaan maskeja normaaliin tapaan (ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-14). Matara on yksi Jyväskylän kaupungin järjestämistä kasvomaskien jakelupisteistä. Kasvomaskeja jaetaan asukkaille, jotka niitä kysyvät ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä eikä tarkisteta, vaan asukkaan oma arvio tilanteesta riittää. https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/kasvomaskit

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on eilisellä päätöksellään päättänyt jatkaa vielä kokoontumisrajoituksia Keski-Suomen alueella. Pientä huojennusta on kuitenkin luvassa, sillä 1.5.-11.5. välisellä ajalla voi järjestää max. 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Tätä rajoitusta tulemme noudattamaan myös Matarassa. Lisää tästä voit lukea AVIn tiedotteesta. https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69907367

Järjestäessäsi tapahtumaa Matarassa tuolla sallitulla osallistujamäärällä, huolehdithan turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus (THL:n ohjeistus)

Kansalaistoiminnankeskus Mataran kokoustilojen osalta pidämme pienempien kokoustilojen henkilömäärät edelleen puolitettuina 1.5.- 11.5. välisellä ajalla. Tällä toimenpiteellä mahdollistamme turvavälien pitämisen ja turvallisen kokoustamisen myös pienemmissä tiloissamme.

Sallitut henkilömäärät: Saunio (5hlöä), Tähtimö (4hlöä), Kielo (6hlöä), Lumme (6hlöä), Pyörre (6hlöä)

Etsiikö yhteisösi toimistohuonetta?

Haluatteko saada toimistohuoneen lisäksi työyhteisön ja muita omaa toimintaa helpottavia palveluita mm. siivouksen. Matarassa on suuri joukko yhteistyökumppaneita ja sen myötä talo on täynnä asiantuntijoita tekemässä kanssanne yhteistyötä. Nyt Matara on saanut lisätilaa Matarankatu 6:sta ja samalla on päättymässä hankkeita, joten Matarassa on tarjolla vapaita toimistohuoneita.

Vapaita/vapautuvia huoneita:

8,5 m²  toimistohuone, jossa on keittiönurkkaus

11 m²   toimistohuone

11,5 m²  toimistohuone

11,5 m² & 11,5 m² toimistohuoneet, joiden välissä on väliovi

13,5 m²  toimistohuone

16,5 m²  toimistohuone

Kansalaistoiminnankeskus Matara on tiloja, toimintaa ja tapahtumia tarjoava keskus aivan Jyväskylän keskustan kupeessa Tourulassa.  Lisätietoja toimistohuoneista, kumppanuussopimuksesta, Mataran hyödyistä toimijoille tai muusta Mataran toiminnasta voi tiedustella yhteisökoordinaattorilta. Yhteystiedot: Sari Naappi, 040 777 9582 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan myös huhtikuussa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Päätös kokoontumisrajoituksista on voimassa 1.4.–30.4.2021. https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69904791 

Tällä hetkellä voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista löytyy tietoa myös Jyväskylän kaupungin sivulta:

https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

Matara on avoinna aukioloaikojen mukaisesti ma-to klo 8-18 ja pe 8-17. Kohtaamispaikassa, Mataran aulassa saa olla enimmillään 10 henkilöä. Kohtaamisten pöydässä voi käydä vaihtamassa kuulumisia, tietokoneista on käytössä yksi, jossa voi työskennellä yksi kerrallaan ja samoin lehteä voi käydä lukemassa yksi henkilö kerrallaan. Halutessaan voi myös käydä hakemassa kirjan kirjahyllystä.

Mataran aulapalvelusta jaetaan maskeja normaaliin tapaan (ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-14). Matara on yksi Jyväskylän kaupungin järjestämistä kasvomaskien jakelupisteistä. Kasvomaskeja jaetaan asukkaille, jotka niitä kysyvät ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä eikä tarkisteta, vaan asukkaan oma arvio tilanteesta riittää.

https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/kasvomaskit

Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Pidetään edelleen turvavälit, huolehditaan hygieniasta ja tullaan Mataraan vain terveenä.

Mataran sivulla www.matara.fi  on käytössä myös Chat-palvelu, jonka kautta voit keskustella yleisesti sekä Mataraan liittyvissä asioissa, esimerkiksi tiedustella kokoushuoneiden varaustilannetta.

Chat on käytössä ma-pe klo 12-14.

 

Kansalaistoiminnankeskus Matara sekä aulapalvelut sulkevat ovensa torstaina 1.4.2021 klo 15 ja olemme suljettuna pe 2.4. - ma 5.4 välisen ajan.

Olemme avoinna jälleen normaalisti tiistaina 6.4. alkaen.

Toivotamme iloista ja mukavaa pääsiäisen aikaa!

 

 

Tänään ensiesityksensä saanut Mataran uutiset -video on katsottavissa nyt Kansalaistoiminnankeskus Mataran YouTube kanavalla:

https://www.youtube.com/watch?v=GIMHPvwEYL4

Videoon on myös liitetty palautelomake ja mielellämme kuulisimme mitä videosta jäi mieleen juuri sinulle. Palautetta antaneiden kesken arvotaan pieni yllätyspalkinto. Voit osallistua arvontaan ilmoittamalla yhteystietosi aulapalveluun Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai lisäämällä yhteystietosi palautelomakkeen loppuun.

Linkki palautelomakkeeseen:https://forms.gle/XZJoM6gPYFrYYgro6

Viihdyttäviä katseluhetkiä Mataran uutiskatsauksen parissa!

 

 

Mitä Matarassa on tapahtunut yhdeksässä vuodessa? Miten Matara vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin? Entä yhdistysten toimintaan?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen Mataran juhliessa 9-vuotissynttäreitä nyt maaliskuussa.

Lisäksi Mataraa hallinnoiva Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry täyttää kuluvana vuonna 20 vuotta, joten Mataran työntekijät haluavat toivottaa emojärjestölleen Paljon onnea!

Zoom linkki tapahtumaan:

https://us02web.zoom.us/j/83673670490?pwd=bHNaRXJ4Y1E3TUIvczlkc1dENUVqQT09

Tilaisuus alkaa ma 29.3. klo 10 ja kestää noin puoli tuntia. Luvassa vaikuttavuus asiaa huumorilla höystettynä.

Tervetuloa mukaan!

Länsi- ja Sisä-Suomen AVI on jatkanut kokoontumisrajoituksia maaliskuun loppuun saakka. Tämä tarkoittaa KSSHP:n alueella sitä, että yleisissä kokouksissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä. https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69901886.

AVI suosittelee välttämään fyysisiä kohtaamisia. Tilaisuuksia saa kuitenkin järjestää kokoontumisrajoitusten mukaisesti huomioiden ohjeet turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytänteistä sekä suosittelemme maskin/visiirin käyttöä.   

Matara on avoinna aukioloaikojen mukaisesti ma-to klo 8-18 ja pe 8-17. Kohtaamispaikassa, Mataran aulassa saa olla enimmillään 10 henkilöä. Kohtaamisten pöydässä voi käydä vaihtamassa kuulumisia, tietokoneista on käytössä yksi, jossa voi työskennellä yksi kerrallaan ja samoin lehteä voi käydä lukemassa yksi henkilö kerrallaan. Halutessaan voi myös käydä hakemassa kirjan kirjahyllystä.

Mataran aulapalvelusta jaetaan maskeja normaaliin tapaan (ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-14). Matara on yksi Jyväskylän kaupungin järjestämistä kasvomaskien jakelupisteistä. Kasvomaskeja jaetaan asukkaille, jotka niitä kysyvät ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä eikä tarkisteta, vaan asukkaan oma arvio tilanteesta riittää. https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/kasvomaskit

Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Pidetään edelleen turvavälit, huolehditaan hygieniasta ja tullaan Mataraan vain terveenä.

Huomioithan, että Matara tarjoaa myös rentoa juttuseuraa kuulumisten vaihtoon Chatin ja puhelimen kautta.

Chat ma-pe klo 12–16
www.matara.fi

Puhelin ma-to klo 12–16
044 901 6000
Puhelu maksaa normaalipuhelun verran. Käytössä myös WhatsApp!

pienkeräyslupa A4 esite 002Lahjoita valoa! Tule mukaan tukemaan Kansalaistoiminnankeskus Mataran ulkosivuun tulevaa valotaulua, jotta keskuksen näkyvyys ja löydettävyys paranevat. Matara on kaikille avoin paikka, missä lisätään yhdessäoloa ja kohtaamisia sekä tuetaan hyvinvointia. Matara tarjoaa osallistumisen ja tekemisen mahdollisuuksia sekä vapaaehtoistoiminnan paikkoja. Matarasta saa tukea ja neuvoa mm. järjestöistä ja vertaistoiminnasta. Vuosittain Mataraa käyttää noin 200 yhteisöä ja kävijöitä Matarassa on noin 60 000. Lisätään yhdessä yhteisen Mataran kohtaamispaikan, olohuoneen löydettävyyttä ja näkyvyyttä!

Voit itse määritellä summan ja tehdä lahjoituksen lahjoituksenkeräystilille: FI48 8146 9710 2696 05. Mikäli haluat nimesi tai edustamasi yhteisösi julkaistavaksi www.matara.fi -sivulle, laita tilisiirron viestikenttään lahjoittajan nimi. Keräysaika 1.3.–31.5.2021.

Pienkeräyksen järjestää:
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry,
Matarankatu 6 A 1, 40100 Jyväskylä,
040 7779582

Varojen käyttötarkoitus: Kansalaistoiminnankeskus Mataran valotaulun hankinta rakennuksen ulkoseinään lisäämään kaikille avoimen kohtaamispaikan ja yhteisöille toimitiloja tarjoavan keskuksen näkyvyyttä ja löydettävyyttä.

Toissijainen käyttötarkoitus: Muiden Mataran mainostaulujen/-kylttien, teippausten hankinta keskuksen näkyvyyden lisäämiseksi sisä- tai ulkotiloihin.
Pienkeräyslupa: RA/2021/202

Oletko vieraillut Matarassa? Käythän kertomassa mielipiteesi ja antamassa meille palautetta. 

Hyödynnämme asiakkailta tulleet palautteet kehittääksemme toimintaamme, sekä raportoidessamme rahoittajallemme. 

Palautelomakkeen pääset täyttämään tästä:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-95AHbACkPNQzkQvpbpNvsTtSpw2FlvD0GYiYvs3S3Tpyjg/viewform?usp=sf_link

Täyttäminen vie arviolta noin 5 minuuttia ja palautelomake on avoinna 31.3.2021 asti.

Kiitos vaivannäöstäsi!

STM Tukee90 matara white2 kyt white