Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Nyt, kun kuntavaaleihin on enää viikko, muistellaanpa Hyvinvoiva ja kulttuurisesti rikas Jyväskylä -tilaisuuden antia. Tässä muutamia niistä teemoista, joita Mataraan kokoontunut järjestö- ja yhdistysväki nosti esiin, kun puolessa välissä maaliskuuta keskusteltiin teemasta yhdessä kuntavaaliehdokkaitten kanssa.

Kuntavaaliehdokkaat olivat tuolloin yhtä mieltä monista asioista. Tässä muutamia: Järjestöjen vapaaehtoistoiminta haluttaisiin turvata jatkossakin. Henkinen ja fyysinen esteettömyys koettiin tärkeäksi. Mahdolliset tulevat päättäjät sanoivat aikovansa kuunnella aidosti kenttätoimijoita. He myös vakuuttivat, että ottaisivat päätöksiä tehdessään huomioon niiden vaikutukset kuntalaisiin.

Myös monia huolenaiheita pohdittiin, kuten esimerkiksi: Miten otetaan kaikki mukaan rakentamaan yhteistä Suomea? Miten kohennetaan maahanmuuttajien työllisyyttä? Miten ylipäätään maahanmuuttajien osaaminen ja resurssit saataisiin nykyistä paremmin käyttöön? Miten edistetään työllisyyttä ja yrittäjyyttä? Miten täällä jo asuvat voisivat auttaa vastatulleita? Miten luottamus eri väestönosien välillä saataisiin paremmaksi?

Me aktiiviset kansalaistoimijat seuraamme nyt tietysti tarkkaan, miten hyvin toiveemme ja tarpeemme muistetaan sitten, kun ehdokkaasta on tullut valtuutettu. Muuttuvatko sanat teoiksi, hyvät aikeet ja lupaukset toiminnaksi. Sitä todellakin sopii toivoa, sillä uudet vaalit ovat jo/vasta neljän vuoden kuluttua.


Akvaariokeskustelijat I

Mirja Lavonen-Niinistö (MLL)
Satu-Maria Virtanen (Jyväskylän Seudun Invalidit)
Ossi Valpio (Kulttuuriyhdistys Tuff!)

Akvaariokeskustelijat II
Saeed, Däman (Gloria)
Sahradyan, Sonya (MONI/ SOLKI)
Sibomana, Emmanuel (Gloria)

Kuntavaaliehdokkaat
Aimo Asikainen (Kesk.)
Sanna Honkonen (RKP)
Marjatta Koivunen-Issakainen (PS)
Tomi Kuosmanen (KD)
Riitta Mäkinen (SDP)
Ilkka Pernu (Vas.)
Amir Soltanpanah (Vihr.)
Sirpa Teräväinen (KOK)

Tilaisuuden järjestäjät
Raili Haaki (KYT)
Katariina Luoto (KYT)
Riika Raitio (juontaja; Keski-Suomen YLE)
Minna Rajalin (KYT)
Arja Seppälä (Gloria)
Maritta Stoor-Lehtonen (esiintyjä; Bárbmu / järjestäjä ETNO)
Yleisö


 

Maritta Stoor-Lehtonen

FM
Sisä-Suomen saamelaisyhdistys Bárbmun jäsen
Keski-Suomen ja Pirkanmaan ETNOn jäsen