Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa oli kaikilla hymy erityisen herkässä 12.10., kun Matka halki Mataran -tapahtuma toi 250 eri alojen opiskelijaa keskuksen tiloihin tutustumaan yhdistysten toimintaan. Koko päivän Mataran käytävät kuhisivat innostuneita opiskelijoita ja nähtiinpä myös hyväntuulinen kuningatar Elisabeth katsastamassa järjestöjen esittelypisteitä!

Matka halki Mataran -opiskelijasuunnistus on vuosittainen Jyvässeudun oppilaitosten opiskelijoille suunnattu rento ja leikkimielinen tutustumiskierros Kansalaistoiminnankeskukseen, siellä toimiviin järjestöihin ja muihin alueen yhdistyksiin. Kurkistus järjestöjen maailmaan avaa uusia näkökulmia opiskelijoille ja antaa eväitä työelämää varten. Järjestöistä voi löytyä opintojen oheen mielekästä vapaaehtoistyötä, jonka kautta pääse kartuttamaan osaamistaan. Kolmas sektori on monelle tulevalle ammattilaisille myös tärkeä yhteistyökumppani ja jopa mahdollinen työllistäjä.

Opiskelijoiden kierrettävänä Matarassa oli yli 30 esittelypistettä, joten tarjolla oli hyvin monipuolinen kattaus eri asioiden parissa toimivia yhdistyksiä. Omasta toiminnastaan kertomassa olivat muun muassa Youth Against Drugs ry, Jyväskylän seudun invalidit ry ja Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry. ”Meidän pisteellämme kävi todella kivasti väkeä, oikein positiivisella asenteella varustettuja ja tiedonhaluisia nuoria. Olipa hyvä, että lähdimme mukaan!”, kehuivat Ritva Tourunen ja Tapani Reinikka Keski-Suomen Epilepsiayhdistyksestä.

Moni opiskelija löysi reitin varrelta aivan uusia tuttavuuksia ja viihtyi kiinnostavan yhdistyksen juttusilla pitkänkin aikaa. Jyväskylän ammattikorkeakoulusta tutustumiskierrokselle oli lähtenyt luokkatovereineen fysioterapian opiskelija Erik Niemi. ”Löysin jo monta uutta juttua ja omien opintojeni näkökulmasta kiinnostavia järjestöjä. Esimerkiksi Sydänpiiri ja Nuksu tekevät todella tärkeää työtä.”, kertoi hymyilevä Erik jo ensimmäisten esittelypisteiden jälkeen. ”Tällainen päivä avaa hyvin silmiä, kun tajuaa kuinka monessa jutussa järjestöt ovatkaan mukana.”

Matka halki Mataran -tapahtumaan voi tutustua kuvina ja videoina Instagramissa ja Facebookissa hakemalla tunnisteella #mataranmatka. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Matara, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylä aikuisopisto, Jyväskylän yliopisto sekä tietysti lukuisat esittelypisteitään pitäneet yhdistykset.

Katariina Luoto
Järjestöohjaaja
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
KYT-järjestöpalvelut