Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Lauantaina 24.9 vietettiin Tourujoen Yötä viidennen kerran. Jo ennen tapahtuman alkua kello viittä alkoi kiinnostuneita ihmisiä hyöriä tapahtuma-alueella. Tapahtumatiimimme ja vapaaehtoiset odottivat jännittyneinä: ”Miten paljon väkeä tulee paikalle? Millainen on sää ja tapahtuman tunnelma? Sujuuko kaikki hyvin?” Illan mittaan saimme positiivisen vastauksen kaikkiin kysymyksiin. Väkeä kävi illan aikana noin 7000 – 8000, ei jaksanut sataa aivan pientä alkuillan tihkusadetta lukuun ottamatta ja järjestelyt sujuivat niin hyvin kuin mahdollista.

Tourujoen Yön tunnelma oli tänä vuonna fantastinen. Itse en ole järjestäjänä kokenut mitään vastaavaa. Ihmiset olivat kautta linjan erittäin hyväntuulisia ja positiivisia. Palautekyselyn perusteella kävijät arvostivat sitä, että tapahtuma oli ilmainen. Myös näyttävä valaistus ja erityisesti valotaideteokset kuten Ukko-Metso toimivat vetonauloina. Loppuiltaa kohden esiintymislavan lukuisat bändit, tanssiryhmät ja miekkailuesitys keräsivät yhä enemmän kuulijoita ja katselijoita. Oli ilo huomata, että illan päättäneissä pihatansseissa pyörähteli tapahtumakansaa miltei tungokseen saakka.

Basaarialueella oli myös hyvää pöhinää. Erityisesti ruokabasaari oli suosiossa siihen mittaan asti, että osalla myyjistä loppui ruoka ennen tapahtuman päätöstä. Tapahtuman nimi saattaa johtaa harhaan tapahtuma-ajan suhteen. Kuulin illan aikana muutamia hämmentyneitä kommentteja: ”Siis kestääkö tää meininki koko yön?” Palautteiden mukaan basaarimyyjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Ainoastaan parkkipaikkojen vähyys aiheuttaa joka vuosi nurinaa. Autojen määrä pääsi yllättämään meidät järjestäjät, mutta radiopuhelimien ja järjestysmiesten avustuksella siitäkin selvittiin.

Työpajoissa oli runsaasti osallistujia ja niistä saatu palaute on ollut kiittelevää ja innostunutta. Matara-salin tapahtumat keräsivät myös suuren yleisön. Gloria-Talentin aikana Mataran aula pullisteli ihmisistä. Kaiken kaikkiaan kaikki, mitä Tourujoen Yössä tapahtui, saavutti suuren suosion.

Tourujoen Yö toteutettiin tänä vuonna pikaisella aikataululla. Suunnitteluun oli vähän aikaa. Tilanteessa auttoi se, että tiimissämme oli mukana Henna, jolla oli kokemusta tapahtuman järjestämisestä aiemmilta vuosilta. Itse tapahtumapäivänä tiimin työ ja muut auttavat kädet riittivät aivan nippa nappa. Yhtään pienemmillä resursseilla ei tapahtumaa olisi voitu toteuttaa. Kävijämäärä oli tänä vuonna maksimissa suhteessa talkooväen määrään. Vapaaehtoisten rekrytointiin tulee jatkossa varata enemmän aikaa ja samalla miettiä, mikä voisi olla asia, joka houkuttaa tulemaan vapaaehtoiseksi Tourujoen Yöhön.

Allekirjoittanut kiittää kaikkia tapahtuman järjestelyissä mukana olleita. Toteutimme yhdessä aivan upean Tourujoen Yön 2016! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Jussi Haatainen
Tapahtumakoordinaattori
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Matarankatu 6 A 1, 40100 Jyväskylä
p. 050 571 0954
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.kyt.fi