matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Mataran, PAIKKOn ja Sepänkeskuksen kymppijuhlat

KYT täytti viime vuonna 20 vuotta ja kolme sen merkittävää toimintoa, Matara, Sepänkeskus ja PAIKKO tänä vuonna 10. Toimintamuotojen kehittyminen ja kasvaminen täyden kympin ikään on ollut pitkä, vaikka ei niin kovin kivinen taival. Niin Matara kuin PAIKKOkin ovat aloittaneet projektiavustuksen turvin ja ponnistaneet projektin antamalta pohjalta jatkoon.

PAIKKO osana Mataran toimintaa

PAIKKO on luonnollisesti asunut koko ikänsä Matarassa. Kuten muutkin KYTin toiminnot aloitimme ensin Matarankatu 4:n puolella. Hanketoiminta siirtyi tänne ”päätalon” puolelle myöhemmin, kun tiloja vapautui muilta toimijoilta käyttöön aikaisempaa enemmän. Kansalaistoiminnankeskus on ollut osaamisen tunnistamistoiminnan kannalta luonteva toimintaympäristö, jossa yhteistyö on ollut hedelmällistä ja joka on myös löydetty hyvin. Koulutusten järjestämiseen ja verkostotoimintaan on aina löytynyt tiloja omasta talosta.

Mataran työyhteisössä on myös hyödynnetty osaamistodistusta ja tunnistettu oppimismahdollisuuksia eri toiminnoissa. Mataralla tunnistetaan osaamista ja kirjoitetaan osaamistodistuksia monista eri toiminnoista mm. toimitilahuollosta ja aulapalveluista.

Pienestä alusta valtakunnalliseksi toimintamalliksi

PAIKKOtoiminta on kasvanut Mataran suojissa osaamisen työkaluja kehittäneestä alusta valtakunnalliseksi toimintamalliksi. Osaamistodistuksia kirjoitetaan nyt Suomen kaikissa kolkissa Lapista Uudellemaalle saakka ja järjestelmällä on satoja käyttäjiä ympäri maata. Kotipesä Mataralla on edelleen toiminnan kannalta tärkeä tukikohta.

Jokaisella tämän vuoden juhlijalla on tärkeä osansa KYTin toiminnallisessa kokonaisuudessa.

PAIKKO10 vaikuttavuusviestinnän viikot osana juhlavuotta

Tämän vuoden juhlallisuudet avaavat viikoilla 3 ja 4 toteutettavat PAIKKOviikot, joiden aikana kerrotaan eri kanavissa osaamistodistustoiminnan vaikuttavuudesta. Toiminnasta kerrotaan paitsi Mataran blogissa, myös eri kirjoittajien sanoin PAIKKOn omassa blogissa (www.paikko.fi/blogi), sosiaalisen median eri kanavissa ja yhteistyökumppaneille myös sähköpostitse ja uutiskirjeissä.

Teksti: Susanna Uusitalo

KYT ry PAIKKOlaatupäällikkö

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki