matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Järjestötoiminta Jyväskylässä

Jyväskylä on oiva esimerkki kunnasta, jossa järjestöjen toimintaa tuetaan monipuolisesti. Monella järjestöpositiivisuuden mittarilla Jyväskylällä menee hyvin: kaupunkimme myöntää järjestöavustuksia ja antaa maksuttomasti tiloja yhdistysten käyttöön. Lisäksi Jyväskylä panostaa ylipäätään yhdistys- ja kansalaistoiminnan paikkoihin. Kaupunki rahoittaa osaltaan Kansalaistoiminnankeskus Mataraa, ja näin yhdistyksille voidaan tarjota kohtuuhintaisia kokous- ja toimintatiloja.

Tuore Keski-Suomen kuntatutka* kertoo järjestöpositiivista viestiä muualtakin maakunnastamme. Myös muissa kunnissa järjestöjen toimintaedellytyksiä turvataan mallikkaasti tila- ja avustuskäytännöin. Tätä myönteistä tilannekuvaa Keski-Suomen kunnista saimme nostaa esiin puheenvuorossamme valtakunnallisessa SOSTEtalk! -tapahtumassa 7.10.2019 Tampereella.

Koko Keski-Suomen mittakaavassa petrattavaakin toki löytyy. Kuntatutka paljastaa, että läheskään kaikista kunnista ei vielä löydy esimerkiksi virallista järjestöyhdyshenkilöä. Lisäksi vasta puolessa Keski-Suomen kunnista vuoropuhelu kaikkien järjestöjen kanssa on vakiintunut käytäntö.

Jyväskylässä vuoropuhelun vauhdittamiseen kokeillaan nyt toista kertaa yhdistysten ja päättäjien yhteisiä iltakahveja. Matarassa 31.10.2019 järjestettävään tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Jyväskylässä toimivat yhdistykset, seurat ja järjestöt. Nyt meillä järjestöillä on tuhannen taalan paikka vaikuttaa tulevaisuuden yhteistyöhön kaupunkimme kanssa. Rakennetaan yhdessä järjestöpositiivisempaa Jyväskylää!

Anu Hätinen ja Katariina Luoto
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

 

* Kuntatutka on Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:ssä kehitetty työkalu kuntien järjestöpositiivisuuden mittaamiseen. Kuntatutkan 2019 tulokset on julkaistu Yhdistystorilla.

STM Tukee90 matara white2 kyt white