matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Toukofest viimeistä kertaa Hippoksella 29.5.2019

Toukotiimistä Mataralle ilmestyy syyskuisena iltapäivänä paljon nuoria, jotka puhuvat Toukofestistä. He ovat tulleet ensimmäiseen Toukotiimin kokoukseen, josta alkaa matka kohti tapahtumaa. Tiimiläisiä on yläkoululaisista toisen asteen opiskelijoihin, jotka ovat kiinnostuneita tapahtuman järjestämisestä. Tiimissä on 20 nuorta sekä nyt keväällä mukaan tulleet HUMAK:in opiskelijat ja tapahtumaan mukaan tulevat vapaaehtoiset.

Tapahtuman suunnittelu alkaa heti, kun on saatu koko porukka kasaan ja jatkuu aina toukokuun loppuun saakka. Toukotiimi tekee tapahtumaa yhdessä Nuorten Suomi ry:n kanssa periaatteella “Nuoret tekee - aikuiset tukee”. Nuoret saavat pitkälti suunnitella kaiken ja tehdä tapahtumaa yhdessä porukalla.

Syys- ja toukokuun väliin on mahtunut paljon. Syksyllä kokoonnuimme tiimin kanssa noin kaksi kertaa kuussa. Marraskuussa olimme mukana myös Nuorten Suomen 15-vuotissyntymäpäivillä, jossa olimme kertomassa omasta kokemuksestamme Toukofestistä. Joulukuussa olimme myös harjoittelemassa tapahtumassa työskentelyä Hipposhallilla Joulumarkkinoilla.

Kevääseen päin mennessä olemme saaneet jokaisen tiimin toimimaan ja kaikki ovat päässeet eteenpäin omissa hommissaan. Helmikuussa kävimme ensimmäisen kerran leireilemässä Toivakassa, jossa pureuduimme lisää tapahtuman sisältöön. Helmileirin jälkeen jatkoimme hyvää tahtia tiimien kanssa ja olemme tehneet paljon tapahtuman eteen. Olemme tiimin kanssa käyneet kouluilla markkinoimassa ja myymässä lippuja. Toukokuun alussa kävimme uudella leirillä, jossa harjoittelimme asiakaspalvelussa tapahtuvia tilanteita ja suunnittelimme yhdessä tapahtumaa ja iltabileitä. Kokouksia meillä on ollut koko ryhmän kanssa keväällä noin kaksi kertaa kuussa ja jokaisella tiimillä on ollut omat kokouksensa aina tarvittaessa. Myös jokaisella tiimillä on ollut oma liiderinsä, joilla on omia kokouksia.               

Toukokuussa tiistaina 28. päivä tiimiläiset kokoontuvat Hipposhallille, jossa alkaa kiireinen järjestely ja rakentaminen. Silloin on enää jäljellä yksi päivä tapahtumaan. Sinä päivänä käydään läpi viimeisetkin tärkeät asiat; pelastussuunnitelma, rakennetaan tapahtuman alue ja toimipisteiden paikat ja pyritään saamaan kaikki kasaan. Keskiviikkona 29.5. on itse tapahtuma. Jokaisella tiimiläisellä on oma työtehtävänsä tapahtumassa. Meidän apunamme ovat vaparit, HUMAK:in opiskelijat sekä Nuorten Suomi ry:n työntekijät. Mukaan tulevat myös järjestyksenvalvojat, joille Nuorten Suomi järjesti kevään aikana laajan koulutuksen.

Keskiviikkona on myös Iltabileet, jossa esiintyy eri artisteja. Halusimme kannustaa paikallisia artisteja pääsemään esiintymään, joita siellä on ennen pääesiintyjä Lukas Leonia. Iltabileissä tiimiläiset toimivat myös erilaisissa tehtävissä. Kenenkään ei tarvitse työskennellä yksin missään tehtävässä ja saa apua kaikkeen, missä tarvitsee. Pidämme yhdessä huolta toisista, jolla varmistetaan, että niin tiimiläisillä kuin asiakkaillakin on ikimuistoinen tapahtuma viimeistä kertaa!

Kirjoittanut
Oona Laitinen
Toukotiimin nuori ja Toukofestin työharjoittelija Gradian matkailualalta

STM Tukee90 matara white2 kyt white