Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Matarassa vietetään torstaina 9.5. Eurooppa-päivää. Tapahtumassa juhlitaan kaikkea, mitä Euroopan unionin avustusrahoilla on saatu aikaan Keski-Suomessa. Hyppäsin projektiin maaliskuun alussa, jolloin aloitin Mataralla tapahtuma-assistenttina. Yhteisöpedagogina olin tietoinen siitä, että Veikkauksen tavoin EU rahoittaa hankkeita, mutta oli silti hurjan mielenkiintoista tutustua lähemmin EU-rahoituksen tarjoamiin mahdollisuuksiin. EU-rahoittaa kaikkea, yritysten laiteinvestointeja, kalatalouden kehittämistä, syrjäytymisen estämistä ja työttömien tukemista. EU-rahalla tuetaan paljon asioita, jotka eivät muuten saisi rahoitusta. Rahalla tuetaan kehitystä, kokeilua ja uuden keksimistä. Tämän takia on ollut ihana olla suunnittelemassa tapahtumaa, jossa valokeilaan pääsee kaikki nämä hankkeet. Samalla hankkeet pystyvät verkostoitumaan toistensa kanssa ja tiedottamaan omasta toiminnastaan. Toivon, että hankkeiden kirjo tulee hyvin esiin ja muutkin näkevät, miten paljon EU-rahasta on hyödytty. 


Tapahtuman tuotanto on ollut yhtä vuoristorataa. Välillä asiat liikkuvat nopeasti ja välillä ihmisiltä saa jahdata vastauksia useamman viikon. On ollut onnistumisia ja epäonnistumisia. Nyt viikko ennen tapahtumaa vain jännittää kauheasti itse tapahtuma. Miten kaikki sujuu ja tuleeko paikalle tarpeeksi ihmisiä? Kaikkien osallistuvien hankkeiden puolesta haluan, että päivä on mahdollisimman mieluisa ja tapahtumarikas kaikille. Hyvä sää on tietenkin tilattu, mutta saa nähdä mitä Suomen toukokuu tarjoaa. Luvassa on esiintymisiä, hanke-esittelyjä, työpajoja, askartelua ja hyvää seuraa. Tule sinäkin mukaan!

Kirjoittanut
Veera Henttonen
Tapahtuma-assistentti
Kansalaistoiminnankeskus Matara

Eurooppa-päivän tapahtumassa on mukana myös Kintauden koulu, joka on osana Nanol+ -hanketta. Oppilaiden valokuvanäyttely, Neljä vuodenaikaa / Quattro stagioni, on esillä Mataran KäytäväGalleriassa. Tässä heidän ajatuksiaan Eurooppa-päivästä:

Odotamme päivän Matarassa olevan monipuolinen ja kiva. Odotamme myös saavamme uusia kokemuksia esimerkiksi työtehtävistä. Näyttelyyn valmistautuessa jokainen oppilas valitsi 4 luontokuvaa itselleen eri vuodenajoista. Kuvia otettiin koulussa ja vapaa-ajalla. Koko valokuvausprojekti oli hauska koulutehtävä.
Nelli Souru / Lina Kanerva (Kintauden koulun 5. lk)

 

Tapahtuman järjestävät Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, Kansalaistoiminnankeskus Matara sekä Välitin-hankekokonaisuus.

Tapahtuma löytyy Facebookista: https://www.facebook.com/events/780822105608101/