Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Monikulttuurikeskus Glorian kymmenes toimintavuosi on pyörähtänyt hyvin käyntiin, ja vuosi tuli täyteen omana yhdistyksenä. Gloria on avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikille jyväskyläläisille, mikä toteutuu hyvin Mataran tiloissa. Hyvien yhteistyöverkostojen avulla Gloria on vuorovaikutuksellinen foorumi, jossa ihmiset ja kulttuurit kohtaavat.

Kevät 2018 on jälleen tapahtumarikas ja monipuolinen. Suosittuja Kielikahviloita järjestetään kerran kuukaudessa torstaisin, ja kevään ensimmäinen kahvila on auki jo 22.2. kaikille tutustumisesta, yhdessäolosta, kielistä, kulttuureista ja iloisesta kansainvälisestä tunnelmasta kiinnostuneille.

Talent Open Stage -katselmuksia on kevätkaudella kaksi; seuraavan kerran lava on vapaa torstaina 15.3. Uskaltaudu siis estradille yksin tai ryhmäsi kanssa, voit päästä esiintymään Glorian itsenäisyysjuhlaan joulukuussa.

Nowruz, ”uusi päivä”, on perinteinen iranilainen uuden vuoden ja kevään juhla, jota vietetään kevätpäiväntasauksen mukaan 21.3., jolloin on myös kansainvälinen rasisminvastainen päivä.

Viime vuonna upeasta ohjelmasta oli nauttimassa yli 300 juhlijaa, tervetuloa nauttimaan hienoista tanssi- ja musiikkiesityksistä myös kuukauden päästä!

Monikulttuurinen koko perheen Monimessi kokoontuu viikoittain perjantaiaamupäivisin. Monimessiin ovat kaikenikäiset tervetulleita, tarkoituksena on yhdessäolo ja vertaistuen tarjoaminen. Perhekahvilassa syödään aamupala, lauletaan, leikitään ja askarrellaan vaihtuvin teemoin. Kerran kuussa tiistaisin luetaan, keskustellaan ja kahvitellaan uudessa Ilta-Monimessissä.

Nuorten kahvilassa joka toinen tiistai tutustutaan ja jutellaan nuoria askarruttavista asioista kuten parisuhteesta ja seurustelusta, arvomaailmasta ja elämänkatsomuksesta, päihteistä ja mielenterveydestä. Nuorilta nuorille.

Etno Kafessa tehdään ja tarjotaan ruokaa kaikkialta maailmasta, ja sen valmistavat yleensä Glorian kulloisetkin työharjoittelijat. Jos haluat herkutella etnisesti, tervetuloa nigerialaiselle lounaalle syömään Jollof Rice -ateria keskiviikkona 21.2. klo 12–14!

Info Gloria on Monikulttuurikeskus Gloriassa päivittäin toimiva matalan kynnyksen neuvontapalvelupiste, mistä saa apua ja neuvoja kaikenlaisiin arkeen liittyviin asioihin: missä voi opiskella, miten hakea asuntoa, mitä eri viranomaisilta tulleet kirjeet tarkoittavat, miten erilaisia lomakkeita täytetään. Neuvontaa saa suomen ja englannin lisäksi persian, viron, venäjän, thain ja arabian kielillä.

Suomen kielen ryhmät ovat näkyvä osa Glorian jokapäiväistä toimintaa. Suomen kieltä näissä ryhmissä opettavat vapaaehtoiset kielioppaat, joiden työpanos on huomattava. Vapaaehtoisena voit osallistua olemassa olevaan toimintaan tai ideoida uutta. Vapaaehtoisena voi toimia esimerkiksi ohjaajana eri kieliryhmissä ja kerhoissa sekä suunnitella ja toteuttaa tapahtumia.

Nähdään Glorian keväässä!

 

Lisätietoja:
www.gloriajkl.fi
Facebook: Monikulttuurikeskus Gloria
Instagram: @gloriajkl

Johanna Marttinen
Tiedottaja
Monikulttuurikeskus Gloria ry
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.