Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Pian on vuosi lopuillaan ja uusi pyörähtää taas käyntiin. Kohta päästään valmistautumaan joulun odotukseen ja levähtämään arjen kiireen keskeltä. Mutta millaista se arki meillä sitten on, täällä Jyvässeudun 4H-yhdistyksellä?

Arkemme koostuu nuorisotoiminnasta, työpalvelusta sekä hankkeista. Jyvässeudulla toimii aktiivisesti joka viikko kymmenen 1.-6. –luokkalaisille suunnattua kerhoa, joita ohjaamassa ovat koulutuksen käyneet nuoret ja vapaaehtoiset. Kerhoissa leikitään, liikutaan, kokkaillaan ja askarrellaan. Uutuutena tänä syksynä meillä alkoi nuorten aikuisten klubi toiminta (18-28 -vuotiaille), joka on toiminnassa mukana olevien itse suunnittelemaa vertaisryhmätoimintaa. Teemoiksi klubin ympärille nousivat kansainvälisyys ja yhteinen tekeminen. Mielenkiinnolla odotamme, mihin päin maailmaa klubi toiminta nuoret lähettää! Säännöllisen nuorisotoiminnan lisäksi järjestämme erilaisia koulutuksia ja tapahtumia nuorille, kuten yrityskursseja (seuraava järjestetään 21-28.11.2017), hygieniapassi koulutusta (29.11.17), ajokortti työelämään –kursseja ja teemapäiviä, kuten metsäpäivä alakouluikäisille. Nuorisotoiminnassa riittää vilskettä!

Työpalvelussa eletään kiireisiä aikoja, kun joulusiivoukset alkavat työllistämään työpalvelun työntekijöitä. Työtä riittää ikkunan pesusta mattojen tamppaukseen ja imurointiin. Meistä on hienoa, että voimme työpalvelumme kautta tarjota konkreettista apua ja iloa asiakkaiden koteihin!

Hankkeiden osalta Luotsaamo 2.0 hankkeen syksyn Pelinkehittäjä urapolkuvalmennus on myös loppusuoralla. Valmennuksessa nuoret ovat päässeet kehittämään itse tietokonepelejä, jotka julkaistaan keskiviikkona 29.11.2017 Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulassa klo 12-14 järjestettävässä Pieni Suuri Pelin julkaisutilaisuudessa. Kannattaa tulla paikanpäälle testaamaan pelejä, tilaisuus on ilmainen! Start up! hankkeessa pyörivät säännölliset tiimitapaamiset, jonka lisäksi katseet ovat suunnattu Nuksun järjestämiin joulumarkkinoihin, joissa nuoret pääsevät myymään ja markkinoimaan palveluitaan. Markkinat järjestetään Hippoksella 9.12 klo 10-15.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme! Meillä on vapaaehtoistyön mahdollisuuksia mm. kerhon ohjauksessa ja yritysohjaajina. Lisäksi klubi toimintaan mahtuu vielä mukaan!

Mukavaa talven odotusta jokaiselle!

Jenna Mehtonen (Opiskelija/Humanistinen ammattikorkeakoulu)
Jyvässeudun 4H-yhdistys