valokuvat 1000

 

TULE MUKAAN JUHLISTAMAAN KESKISUOMALAISTA KANSALAISTOIMINTAA!

Suomi100 -juhlavuosi on myös kansalaistoiminnan ja vapaaehtoistyön juhlaa. Vapaaehtoisilla, yhdistyksillä ja järjestöillä on ollut merkittävä rooli Suomen historiassa, ja saamme olla yhdessä rakentamassa tulevaisuuden Suomea. Tämän kunniaksi kutsumme kaikkia keskisuomalaisia yhdistyksiä, järjestöjä ja seuroja sekä niissä ja muualla toimivia tuhansia upeita vapaaehtoisia osallistumaan Kansalaistoiminta 100 ja risat -kampanjakokonaisuuteen! Kampanja nostaa eri tavoin esiin keskisuomalaista kansalaistoimintaa.

Tule mukaan - osallistuminen on todella helppoa! Voit ottaa osaa yhteiseen kampanjaan seuraavilla tavoilla:

 

 

1. 100 SYYTÄ OLLA VAPAAEHTOINEN -postikorttikampanja

Kerro muille, miksi olet mukana vapaaehtoistoiminnassa! Mikä on sinun syysi?

Mitkä ovat teidän yhdistyksenne vapaaehtoisten motivaatiot olla mukana juuri teidän toiminnassanne? Tulosta liitteenä oleva korttipohja ja jaa kortteja jäsenillesi ja vapaaehtoisille eri tilaisuuksissa. Jokainen saa kirjoittaa korttiin oman syynsä olla vapaaehtoinen. Voit hyödyntää kortteja vapaasti! Lähetä tai tuo kortit Kansalaistoiminnankeskus Mataraan (Matarankatu 6 A1, Jyväskylä). Kortteja voi tuoda 30.11.2017 asti.

Katsotaan, kuinka monta eri syytä saamme kerättyä! Postikorteista kootaan näyttely Kansalaistoiminnankeskus Matarassa 30.11.2017 järjestettäville Vapaaehtoiseksi! -messuille. Osallistumalla teet keskisuomalaista vapaaehtoistoimintaa näkyväksi. Postikortteja hyödynnetään juhlavuoden aikana myös mm. 9.11.2017 Kansalaistoiminta.NYT-päivillä.

Postikortin voi myös tulostaa osoitteesta www.matara.fi/suomi100/kortit_suomi_100_asemoitu.pdf

 

 

2. 100 huippuhetkeä -valokuvakilpailu

Mikä on sinun huippuhetkesi vapaaehtoistoiminnassa? Kerro se kuvalla ja voit voittaa 200 euroa!

Lähetä meille kuva, jolla haluat tuoda esille vapaaehtoistoimintaa ja siihen liittyviä huippuhetkiä. Arvostamme erityisesti keskisuomalaista näkökulmaa aiheeseen. Voit osallistua kuvalla, jotka olet itse ottanut tai johon sinulla on omistus- ja käyttöoikeus. Kuva voi olla uusi tai vanha. Voit myös lähettää useamman kuvan. Vapaaehtoistyön huippuhetki voi liittyä yhdistyksen, järjestön tai seuran toimintaan tai muuhun vapaaehtoistoimintaan.

Kilpailuun voi osallistua seuraavasti:
• Lähetä kuva jpg-muodossa sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
• Lähetä paperikuva postitse Mataraan (Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6A, 40100 Jyväskylä). Kuoreen tunnus ”100 huippuhetkeä”. Paperiset valokuvat palautamme ainoastaan siinä tapauksessa, että kuvien mukana on palautuskuori yhteystietoineen.

Valokuvia voi toimittaa 15.10.2017 asti. Kuvista kootaan näyttely Kansalaistoiminnankeskus Mataraan ajalle 9.11. – 30.11.2017.

Valokuvakilpailun antia voi seurata 100 huippuhetkeä -kampanjasivulla Facebookissa, jossa julkaisemme monipuolisesti eri puolelta Keski-Suomea saapuneita otoksia. Käy tykkäämässä, kommentoimassa ja jakamassa vapaaehtoistyön huippuhetkiä! Kampanjasivulla voi äänestää valokuvanäyttelyyn valituista kuvista yleisön suosikkia ajalla 9.-24.11.2017.

Kuvakilpailun voittaja sekä valokuvanäyttelyn yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Kansalaistoiminnankeskus Matarassa pidettävillä Vapaaehtoiseksi! -messuilla 30.11.2017.

Valokuvakilpailun säännöt löydät osoitteesta: www.matara.fi/suomi100/valokuvauskilpailun_saannot.pdf

Kansalaistoiminta 100 ja risat -kampanjakokonaisuuden suunnittelussa on ollut mukana laaja joukko keskisuomalaisia järjestöjä ja yhteisöjä, ja sitä toteuttaa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Tervetuloa juhlistamaan Mataran 5-vuotissynttäreitä perjantaina 24.3.2017! Samalla juhlistetaan myös Jyväskylän päiviä ja Suomi 100 -juhlavuotta!
Synttärit ovat avoimet kaikille ja soveltuvat kaikenikäisille.

Ohjelma

  • Klo 10 - 12.30 Monimessi-perhekahvila Gloriassa. Askartelua ja kasvomaalausta Mataran aulassa.
  • Klo 12.15 Avajaissanat Minna Rajalin ja Hubert Huu, aulassa
  • Klo 12.30 Muusikko Noah esiintyy aulassa
  • Klo 13.15 alkaen kakkubuffet, EHYT:ryn alkoholiton pop up -drinkkibaari, ongintaa Matara-salissa (2. kerros). Buffet ja drinkkibaari avoinna niin kauan kuin tarjottavaa riittää, kuitenkin korkeintaan klo 15 saakka. Vapaaehtoinen maksu.
  • Klo 13.30 Aikuisten ja lasten satujumppa aulassa
  • Klo 14 Synttäribingo ja askartelupiste aulassa
  • Klo 15 - 15.20 Lauluryhmä Lipstikka esiintyy aulassa

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki kumppaneineen toteuttaa Suomi 100 – kansalaistoiminta 100 ja risat -hankkeen, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Hankkeeseen liittyen Yhtä juhlaa! -tapahtumassa julkistetaan valokuvakilpailu Huippuhetkeni vapaaehtoistoiminnassa ja 100 syytä olla vapaaehtoinen -korttikampanja. Kisan ja kampanjan tavoite on esitellä vapaaehtoistoiminnan monipuolisuutta ja siinä koettavia tunteita sekä koota vapaaehtoistoimintaan osallistumisen syitä. Valokuvauskisan voittaja selviää viimeistään marraskuussa. Tarkemmat ohjeet ovat jaossa Yhtä juhlaa! -tilaisuudesta alkaen Matarassa ja Mataran verkkosivuilla.

Tutustu Kansalaistoiminnankeskus Mataran kevään 2017 toimintakalenteriin!
Tarjolla paljon mielenkiintoista toimintaa vertaistukiryhmistä koulutuksiin ja erilaisiin tapahtumiin.

https://www.yumpu.com/s/W0MnC13g67ouZ4mI

Hyvinvoiva ja kulttuurisesti rikas Jyväskylä –vaalitilaisuus keskiviikkona 15.3.2017 klo 17–19 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa (Matarankatu 6A1, Jyväskylä).


Tule keskustelemaan jyväskyläläisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Aiheina kansalaisjärjestöjen asema ja monikulttuurisuus.

Tilaisuuden aluksi on mahdollista vapaaseen keskusteluun kahvittelun lomassa. Ohjelma sisältää näkökulmia hyvinvointiin ja monikulttuurisuuteen sekä paneelikeskustelun.

Mukana vaalipaneelissa ovat seuraavat ehdokkaat:
Aimo Asikainen (Kesk.)
Sanna Honkonen (RKP)
Marjatta Koivunen-Issakainen (PS)
Tomi Kuosmanen (KD)
Riitta Mäkinen (SDP)
Ilkka Pernu (Vas.)
Amir Soltanpanah (Vihr.)
Sirpa Teräväinen (Kok.)

Tilaisuuden juontaa Yle Jyväskylän toimittaja Riika Raitio.

Järjestäjät Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, Monikulttuurikeskus Gloria ry ja Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO.

 

Muokkaus 14.3.2017: lisätty RKP:n ehdokas.

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa toimivasta Lastipyörälainaamosta kuka tahansa voi saada maksutta käyttöönsä sähköavusteisen tavarapyörän 1-3 vuorokaudeksi. Tarjolla on kaksi- ja kolmepyöräisiä sähköavusteisia laatikkopyöriä, raskaankin lastin kuljettamiseen sopiva sähköavusteinen taakkapyörä ja kahden lapsen kuljettamiseen sopiva pyörän peräkärry.

Pyörien lainaus- ja varausohjeet löytyvät JAPA ry:n verkkosivuilta osoitteesta http://www.japary.fi/lainaamo.

Lainaamo on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n toimintaa, ja se on saanut rahoitusta Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista. Lainaamo aloitti toimintansa Kansalaistoiminnankeskus Matarassa kesäkuussa 2015, ja se palkittiin vuoden 2015 valtakunnallisesti parhaana pyöräilytekona.

Lisätietoja: www.japary.fi/lainaamo